Storköksutrustning, storköksmaskiner och restaurangmaskiner

Kategorier Blogginlägg0 kommentarer
Restaurangmaskiner-storkoksutrustning-storkoksmaskiner

Restaurangmaskiner, storköksutrustning och storköksmaskiner är något som finns i de allra flesta restauranger, bagerier och caféer. Vad är det då som restaurangmaskiner, storköksutrustning och storköksmaskiner har gemensamt? Svaret är självklart och tack vare dessa maskiner och utrustning förenklas och effektiviseras arbetet i köket markant. Maskiner av denna variant används i restauranger, bagerier, caféer och andra verksamheter där mat tillagas. Att köpa dessa maskiner och dess utrustning är helt klart en investering. Det är dock viktigt att köpa restaurangmaskiner, storköksutrustning och storköksmaskiner av hög kvalitet till bra priser. Har du gjort en bra investering kan du uppnå en hög kvantitet av råvaror som tillagas. Kvaliteten på maten blir också mycket bra vilket resulterar i nöjda kunder och förhoppnings nya kunder.

Nedan har vi listat populära produkter inom restaurangbranschen i syfte att utbilda dig och förenkla valet av din nästa investering i storköket.

Stekbord

Stekbord är idag ett oundgängligt tillbehör i moderna storkök. Stekbord är speciellt framtagna för intensivt bruk i storkök, restauranger och andra professionella matserveringar där tempot i köket är intensivt. Förgyll dina kunders dag och förläng grillsäsongen genom att grilla kött, fisk, grönsaker och andra tillbehör på ett stekbord. Det är både fettsnålt och nyttigt vilket alltid är en fördel.

En köksutrustning av hög kvalitet är viktigt för att arbetet i köket skall gå smidigt till. Oavsett om maten tillagas på en gas- eller elspis är det viktigt med stekbord av hög kvalitet. Med störköksutrustning av hög kvalitet kommer även maten smaka godare.

Kebabgrill och kebabkniv

En kebabgrill har elektriska och vertikalt placerade element som roterar spettet på vilket kebabstocken placeras i lodrätt läge. Med en kebabgrill roteras köttet långsamt och med tiden blir det yttersta lagret av kebabstocken färdiggrillat. Därefter är det bara att skära eller skala tunna skivor eller remsor av kebab med hjälp av en kebabkniv. Kebabstocken kommer fortsätta att rotera och tillaga köttet. Idag vinns både eldrivna och manuella kebabknivar (även kallat kebabskalare). Oavsett vad är det viktigt att köpa en kebabgrill och kebabkniv med hög kvalitet.

Fettavskiljare

En fettavskiljare är en anordning som är vanligt förekommande i storkök och restauranger. Fettavskiljaren fungerar på så vis att den fångar upp de flesta sorters fetter innan de når det allmänna avloppet. Avskiljaren fungerar enligt principen att fett är mycket lättare än vatten. En fettavskiljare är en vattenbehållare där tyngre partiklar och slam sjunker ner till behållarens botten. Samtidigt ansamlas fettet på vattenytan för effektiv filtrering. Fett som når ut i allmänna avlopp kyls ned och stelar. Fettavskiljare är vanligt förekommande i bagerier, slakterier, restauranger och konditorier.

Kantiner gastronorm

Kantiner finns i både plast och rostfritt stål. Kantiner ger mycket bra förvaringsmöjligheter i jämförelse med de klassiska förvaringsbehållarna. Kantiner i rostfritt stål är snygga, tåliga, praktiska, kan maskindiskas och även användas i en mikrovågsugn. Kom ihåg att välja rätt storlek på kantinerna du tänker beställa för att alla dina behov ska täckas.

Kantinerna är speciellt framtagna för att underlätta arbetet i köket genom att ha behållare som passar i ånga olika funktioner. Kantiner är tillgängliga med eller utan handtag vilket innebär att du måste identifiera dina behov innan köpet görs.

Kantiner är ett perfekt och minst sagt mycket nödvändigt redskap i alla storkök. När du använder kantiner i ditt kök eller restaurang effektiviserar du arbetet och sparar mycket tid. Med en högkvalitativ kantin kan du enkelt förflytta den direkt från kylen och sätta in i ugnen och vice versa.