Kontorsfastigheter i hela landet

Kategorier Blogginlägg0 kommentarer
Kontorsfastighet

När företaget växer och befintliga lokaler börjar bli för små kan det vara aktuellt att investera i en kontorsfastighet. Med en kontorsfastighet kan ni själva styra över hur stora lokaler ni behöver och istället hyra ut de lokaler som ni inte behöver. Det är dock vanligare att man som företag hyr in sig i olika kontorsfastigheter för att man inte vill riskera att låsa fast sig.

Sveriges dyraste kontorsfastighet.

Att det kostar mer att hyra ett kontor i Malmö, Göteborg eller Stockholm jämfört med övriga landet kommer nog inte som en överraskning för någon. Stor efterfrågan och höga hyror för lokalerna resulterar dessutom i högre priser på kontorsfastigheterna.

2011 rankade Stockholm på tolvte plats bland världens dyraste arbetsplatser. Man utgick då bland annat från hyra och fastighetsskatt osv.

Att äga en kontorsfastighet i Stockholm kan vara en mycket vinstdrivande investering att göra.

Det är viktigt att man sköter underhållet på fastigheten och att man har en bra service gentemot de som hyr lokaler.

Hur viktig är kontorsfastigheten för ert varumärke.

Att ha sin arbetsplats i en centralt belägen kontorsfastighet jämfört med att ha den ute på landet påverkar såklart hur de anställda uppfattar sin arbetsplats. Ett kontor med ett bra läge, bra förbindelser staden så att man lätta kan ta sig till och från arbetet är en faktor många glömmer bort att räkna med. Speciellt när man kommer till att man behöver rekrytera ny personal. Om lön och andra villkor inte skiljer något åt är läget för arbetsplatsen en stor avgörande faktor.

Detsamma gäller själva varumärket.

Har man sitt kontor i en fastighet som är illa skött och ger ett generellt dåligt intryck försvårar det arbetet även för säljarna. Medan en välskött och tydlig fastighet med bra reklamskyltar stärker det ert varumärke.

Att hitta en ny kontorsfastighet.

I storstäderna Malmö, Göteborg och Stockholm finns det många bra mäklare av kontorsfastigheter som kan hjälpa er vidare. Det är en stor fördel om man har gjort klart allt förarbete innan man tar kontakt för att underlätta arbetet för mäklaren.  Tänk till på vilka geografiska områden ni kan tänka er. Sen behöver man sätta en budget så att man vet inom vilket spann man kan börja leta.

Ska man köpa en kontorsfastighet är det mycket viktigt att jämföra olika mäklarna som finns och för att se vilka objekt som de kan erbjuda.

Se köpet av en kontorsfastighet som en långsiktig investering.

Gör man detta på ett korrekt sätt och använder hantverkare vid renoveringar och justeringar så säkerställer du att värdet på fastigheten inte sjunker mer än att om marknaden får för sig att gå ner.

Det dyraste kontoret.

Oavsett om man har möjlighet att hyra in sig i fastigheten eller är ute efter att köpa är det lätt att man blir lite ivrig. Kom dock ihåg att det nästan alltid finns andra alternativ som troligtvis är minst lika bra.