Grästrimmer från Husqvarna

Kategorier Blogginlägg0 kommentarer
Grästrimmer-i-mariestad

En grästrimmer från Husqvarna är väldesignade där användaren står i fokus. Främst så har Husqvarna arbetat med att förbättra ergonomin så att arbetet ska vara enkelt och smidigt. En grästrimmers har som främsta arbetsområde att röja bort gräsväxt som vuxit sig för högt med en gräsklippare. Något som gör att man som användare måste vara medveten om vilket behov man har av sin trädgårdsmaskin. För en grästrimmers fungerar enbart på gräsväxt och ska inte misstas för en röjsåg då de trots sina likartade arbetsuppgifter inte klarar samma saker. Därför ska man inte köpa en grästrimmers om man behöver röja något som är grövre än gräsväxt. På samma sätt så ska man inte köpa en röjsåg om man enbart behöver röja bort gräs.

Grästrimmers från Husqvarna och andra märken kan användas på likartade sätt. Men det är framförallt grästrimmer från Husqvarna som är ledande i Sverige. Husqvarna har helt enkelt lyssnat på sina kunder på ett sätt som väldigt få andra tillverkare har gjort. Det har lett till att Husqvarna har grästrimmers som är väldigt enkla att arbeta med och som är ergonomiskt anpassade. Främst den ergonomiska anpassningen har gjort det enklare att arbeta med en grästrimmers från Husqvarna.

Skillnaden mellan grästrimmer och röjsåg

Den största skillnaden som finns mellan grästrimmers och röjsågar är att en röjsåg har en sågklinga medan en grästrimmers har en roterande tråd. Namnen på trädgårdsmaskinerna ger en viss föraning om vilket arbete de är mest lämpade för. En grästrimmers är uteslutande för att trimma och klippa gräs. Medan en röjsåg har ett mycket bredare arbetsområde.

En röjsåg kan också den trimma gräs men kan även trimma och få bort grövre växtlighet. Därför så är den största nackdelen med en grästrimmer att den enbart kan användas till gräsväxt. Men det är användningsområdet som sätter upp vilka fördelar och nackdelar som finns. En röjsåg kan även den användas för att trimma gräs och en del modeller har ett separat grästrimmerns huvud.

Om man ser till förbrukningen så har en röjsåg ofta en mycket kraftigare motor än en grästrimmers. Därför så ska man inte köpa en röjsåg om det enbart är en grästrimmer som behövs. Bränsleförbrukningen är nämligen helt annorlunda då det är olika typer av motorer. Men om man är osäker på om man kommer behöva röja något kraftigare än gräsväxt så är en röjsåg det rätta valet. På samma sätt så är en grästrimmers det självklara valet om man enbart behöver trimma eller röja gräsväxt.

Funktioner på en grästrimmer från Husqvarna

Husqvarna har jobbat mycket med att minska utsläppen från alla deras trädgårdsmaskiner och så även med deras grästrimmers. De använder sig av en ny motortyp de kallar för X-Torq. Vars syfte är att minska utsläppen med upp till 75 % och bränsleförbrukningen med upp till 25 %. De har även lagt ner mycket tid på att utveckla sina batteridrivna produkter.

Men den viktigaste funktionen som Husqvarna har arbetat med är att man ska kunna använda sin grästrimmer som en universalmaskin för trädgårdsarbete. Så nu får man en häcksax, stångsåg och kultivator i samma maskin med hjälp av detta.

Identifiera dina behov

Innan du bestämt dig för att köpa en maskin av denna typ, finns det saker att tänka på. Framförallt är det viktigt att identifiera sina behov. Detta görs enklast genom att ställa några viktiga frågor. Exempel på frågor som bör ställas innan köp av grästrimmer är; hur stor trädgård har jag? Hur mycket hektar måste trimmas? Prisklass? Frågorna är många men de är viktiga, fråga därför dig själv om vad du verkligen behöver. Glöm heller inte att du kan köpa grästrimmer i Mariestad eller någon helt annan stad i Sverige.