Kontinentalsängar

Kategorier Blogginlägg0 kommentarer

Att vi sover bättre med en bra säng är väl något som alla håller med om. Därför är det viktigt att välja säng med omsorg och en säng som passar just dina behov. Men som med allt annat så är det lätt att fastna i utseende och glömma bort komforten i sängen. Med en kontinentalsäng blir man sällan besviken. Jag tycker att kontinentalsängarna är de snyggaste och skönaste sängarna som dessutom ger en lyxig känsla varje gång man kryper ner. Då man spenderar större delen av sitt liv i en säng så tycker jag att man ska lägga ner lite tid och undersöka vilken säng som passar just sig själv och sitt sovrum.

Skillnaden mellan vanlig säng & kontinentalsäng

Vad är då skillnaden mellan en kontinentalsäng och en vanlig säng? Jo, både storleken, komforten och de praktiska egenskaperna.  Kontinentalsängen är hög, mer stilren och har mer komfort. Den vanliga sängen kallad ”ramsäng” är självklart skön med men har inte lika hög bekvämlighet och är mer prisvänlig. En kontinentalsäng har dessutom tre madrasskikt. Längst ner finns en ramsäng men någon slags ram som gör sängen stabil. Ovanför ramsängen så ligger det en resårmadrass och just denna resårmadrass är det som utgör sängen primära komfort. Resårmadrassen anpassar sig efter vår liggställning. Sist men inte minst så finns bäddmadrassen. Ramsängen däremot har bara två madrassikt, ramsäng och en bäddmadrass. HÄR finns många av mina favoritsängar. .

Att inreda ett sovrum

Jag verkligen älskar att inreda sovrum och tycker att det är lite av en avslappning att stänga in sig i sovrummet och fundera ut vad nästa steg i inredningsprocessen är. Men vad kan man tänka på när man ska göra om i sitt sovrum? Det gäller att ha flera aspekter i åtanke, bland annat färg.

Färg på väggarna har nog allra störst betydelse i ett sovrum. Att välja en lite varmare och mörkare färg kommer att ge hela rummet en mysig känsla och förmodligen så kommer du att sova bättre. Att välja en färg på väggarna i sovrummet gör dessutom att sängen får stå i centrum och blir mer framträdande. Det är dessutom lite häftigt att matcha väggfärg med val av säng. Det skapar ett fantastiskt sovrum och en härlig oas att tillbringa många timmars sömn i.  Sen tycker jag att man ska maxa allt som rimmar med mysighet. En fluffig matta som är det första fötterna möter när du stiger upp på morgonen, en stor lampa i något fint tyg och framförallt en stor och skön kontinentalsäng. Glöm inte också att inreda med härliga växter som får rummet i en naturskön känsla.

Att välja säng

Eftersom det är under sömnen som våra kroppar återhämtar sig så är det viktigt med en god natts sömn. Vi alla är olika, med olika sömnvanor och inredningsstil. Vi har därför självklart olika behov att ta hänsyn till när vi väljer säng. Nedan kommer några tips på vägen:

  • Hur stort är ditt sovrum? Välj rätt storlek på sängen.
  • Har du tänkt flytta snart? Passar kontinentalsängen i nästa boende?
  • Sover du på mage eller rygg? Gillar du att sova på mage kan det vara en fördel att välja en hårdare säng och föredrar du att sova på rygg, välj en mjukare säng.
  • Sitter du ofta upp och läser i sängen? Köp en skön och mjuk sänggavel med nackkudde.
  • Har du lite förvaring i din bostad? Köp en säng med förvaring i sängbottnarna.