Snygga skidbyxor – Tips för dig som åker skidor

Kategorier Blogginlägg0 kommentarer

Förutom hög kvalitet och bra tekniska förutsättningar, ska dina skidbyxor såklart hålla dig varm och torr. Men jag skulle ju ljuga om jag skrev att utseendet inte har så stor betydelse när jag väljer skidbyxor. För det har det verkligen, skidåkningen blir så mycket roligare om man är nöjd med sin skidoutfit. Ett par skidbyxor ska också vara vattentäta, vindtäta och andas bra. För vem vill bli blöt och kall i backen? Ett par skidbyxor ska dessutom vara smidiga att åka runt i och ha flera bra funktioner som underlättar för dig under din skidsemester. Här är mina personliga favoriter:

Vad ska man tänka på när man köper skidbyxor?

Utöver att skidbyxorna självklart ska vara snygga och bekväma finns det lite andra saker som man behöver tänka på. Jag skulle nog säga att passformen är det viktigaste för att du ska kunna röra dig smidigt och bekvämt. Ett tips på vägen är att inte heller köpa ett par för varma byxor att åka skidor i. Har man för varma skidkläder är det lätt att man känner sig trött och seg i kroppen. Så för att underlätta din skidåkning så jobba med lager på lager. Satsa på ett varmt oh skönt underställ, sedan ett mellanlager och till sist dina snygga skidbyxor. Självklart beror det på hur varm du är som person och vad som passar just dig och dina behov. Det är bara du som kan bestämma vad som är bäst för dig.

Många skidbyxor har dessutom ventilation som kan öppnas och stängas med dragkedja. Det gör det lätt för dig att kunna reglera värmen under dagen, så smart! Något som man också bör tänka på när man väljer skidbyxor är att det är någorlunda vattentäta. Även om du inte är en nybörjare och sällan ramlar så sitter man ner i våta liftar och då är det skönt om man inte blir blöt.

Åk med stil i snygga skidbyxor

Som jag skrev ovan så spelar utseendet en stor roll för mig när jag ska köpa ett par nya skidbyxor. Vilken färg och vilket utseende ska du då satsa på? Åker du skidor väldigt sällan kanske ett par svarta och stilrena byxor är något för dig? De håller över en längre tid och man behöver inte vara rädd att de blir omoderna. Men är du som jag, en skidälskare som flera gånger per år vistas ute i backarna? Då skulle jag satsa på en trendig färg som är modern just nu och ta ut svängarna lite mer. Hur coolt är det inte att sticka ut och visa att man syns i backen? Dessa byxor skulle jag mer än gärna dra på mig och slänga mig utför backen i.

Hoppas att du hittar ett par snygga skidbyxor som passar just dig och dina behov. Kom ihåg att det alltid blir bäst när man utgår ifrån sig själv och köper det man trivs i.