Fördelar och argument för att ha heltäckningsmatta

Kategorier Blogginlägg0 kommentarer
Heltäckningsmatta

När man hör ordet heltäckningsmatta så kanske man tänker tillbaka på 70-talet och att det är omodernt. Det är ingen ovanlig tanke. Faktum är dock att heltäckningsmattan har fått ett uppsving de senaste åren i Sverige framför allt. Fler och fler människor ser charmen och fördelarna i att ha en heltäckningsmatta i sina rum i hemmet. Vad kan då fördelarna med denna gammalmodiga produkt vara? Läs vidare här så får du en inblick i mina tankar om varför man ska använda sig av en heltäckande matta.

Skapa mysiga och tysta rum

Heltäckningsmattorna har alla en sak gemensamt. De skapar rum med en hög mysfaktor och med en låg ljudnivå. Genom att sätta in en heltäckande matta så kan du förändra hela stämningen i rummet. Från ett högljutt klampande till att få ljudlösa steg när du går. Samtidigt som det känns som om att man går på en mjuk och skön dyna, o man har valt en mjuk och skön heltäckningsmatta då. Detta kan nog vara de främsta anledningarna till att heltäckningsmattan har blivit modern igen och används mer och mer.

Bättre luft med mindre damm

Någon som man kanske inte tänker på är att dessa heltäckande mattor skapar en atmosfär i rummet som består av en mindre andel dammpartiklar, än i ett rum utan matta. På så sätt får du en luft som är lättare att andas och du blir inte lika trött av att spendera tid i rummet.
Detta skapas av att det finns fibrer i mattan som ”håller fast i” dammet och förhindrar det från att spridas i luften. Dammet stannar kvar i mattan tills du på ett smidigt sätt städar den genom att dammsuga.


Fördelar för barnfamiljer som använder heltäckningsmatta

Har du små barn kan det vara till fördel att använda heltäckningsmatta av olika anledningar. Den mjuka ytan gör att det blir skönare för små barn att krypa runt på mattan. Eftersom krypa är någon de gör i princip hela tiden så vill man skapa goda förutsättningar för att de inte ska få ont och trivas i hemmet. Det kan även dämpa fall och förhindra att de slår sig genom att de landar på en skön och mjuk matta. Barn är oförutsägbara, så man vet aldrig när olyckan är framme.

Som du hör så finns det flera fördelar med att använda heltäckningsmattor av olika slag. Även om tanken på det kanske känns omodern så tycker jag att du borde testa dig fram. Börja med ett rum och se hur det känns.

behöver du inspiration så finns det mängder med bra information hos Stockholms Mattlanget. Jag hoppas att detta har varit till god hjälp och att ditt liv blir enklare med en heltäckande matta.